Ambasadorul Chinei invitat la inaugurarea expoziției Armatei de Teracotă, la Muzeul Arad

Stire 10.07.2024 0 comentarii


Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, Excelența Sa Han Chunlin, a vizitat astăzi Consiliul Județean Arad, unde a avut o întâlnire oficială cu directorul executiv dr. Andrei Ando. În cadrul întrevederii, care a durat peste 90 de minute, au fost discutate aspecte de cooperare regională între județul Arad și provinciile chineze cu care este înfrățit, Fujian și Hainan.

Excelența Sa a prezentat principiile de politică externă ale Chinei, parteneriatul cu România, situația schimburilor comerciale. China este principalul partener de afaceri al României, din afara UE, iar volumul tranzacțiilor comerciale, care în anii precedenți a depășit 10 miliarde de dolari anual, este în creștere.

„Am avut onoarea să îl primim astăzi pe Ambasadorul Chinei, Excelența Sa Han Chunlin. La Consiliul Județean am discutat despre expoziția Armatei de Teracotă din Xi'an, pe care o organizăm împreună cu Muzeul, în toamna acestui an, și l-am invitat pe ambasadorul Han Chunlin să deschidă acest important eveniment cultural. Cele 40 de figurine care reprezintă războinicii de teracotă ai expoziției sunt fabricați din aceeași lut ca și armata de teracotă găsită la mormântul lui Qin Shi Huang Di, primul împărat al Chinei, și sunt realiști ca mărime, formă și detalii. Expoziția va fi însoțită de panouri explicative tematice, vitrine cu obiecte muzeale, proiecție film documentar. Pe lângă expoziție se va amenaja un spațiu adaptat pentru desfășurarea de activități de pedagogie muzeală, atât pentru grupuri școlare, cât și pentru familiile cu copii. De asemenea, am propus Excelenței Sale realizarea unui Salon de Artă Chineză la Arad, care să apropie mai mult intelectualii arădeni de spiritul culturii tradiționale chineze”, a declarat dr. Andrei Ando.

O componentă consistentă a discuției s-a axat pe respectul pe care comunitatea artistică a Chinei îl poartă artistului plastic Eugen Popa, a cărui casă memorială, de la Săvârșin, a fost modernizată de Consiliul Județean Arad. Excelența Sa ambasadorul Han Chunlin a fost invitat să viziteze în toamnă și Casa Memorială Eugen Popa, a informat Consiliul Județean Arad.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine