Aniversarea speologilor arădeni în Moneasa

Stire 24.05.2023 0 comentarii


În perioada 19-21 mai a.c., în Stațiunea Moneasa, din județul Arad, Asociația Speologică Speowest Arad, Asociația Explorer Arad, Centrul Zonal Ecologic Arad, Clubul de Speologie și Alpinism Liliacul Arad cu sprijinul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Arad și al Transilvania Cave Diving-Peștera Grota Ursului au organizat aniversarea a 55 de ani de speologie arădeană, ocazie cu care a fost lansat un nou număr din ''Aragonit - Buletinul Speologilor Arădeni''. Editarea și tipărirea buletinului nu ar fi fost posibilă fără sprijinul acordat de către Centrul Cultural Județean Arad, Federația Română de Speologie și contribuția lui Gheorghe Ponta, Ovidiu Enculescu, Andrei Posmoșanu, Victor Ursu, Radu Pușcaș, Felix Papiu și alții.

La eveniment au participat peste 150 de speologi membri ai cluburilor de speologie arădene: Liliacul, Aragonit, C.A.S.T.A., Speowest, reprezentanți ai Federației Române de Speologie, speologi de la cluburile Speodava Stei, Cristal Oradea, Vulcan Craiova, Omega Cluj și speologi din Ungaria, Germania și S.U.A.

Pe durata evenimentului au fost fost organizate vizite la principalele peșteri din zonă, punctul de belvedere din Moneasa și traseul de via ferrata de la Cetatea Dezna, proiecții de filme din activitatea speologilor și a fost lansat Aragonit nr. 2.1 - Buletinul Speologilor Arădeni. 

Mihai Besesek 

Președinte


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine