Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu mai trimite cardurile nici cu Poşta, nici cu firma de curierat; ce trebuie să facă asiguraţii pentru a le ridica

Stire 23.09.2022 0 comentarii


Veste proastă pentru asiguraţi: de la 15 septembrie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu mai trimite asiguraţilor cardurile, nici cu Poşta Română, nici cu firma de curierat Pink Post, care era folosită în ultimul timp pentru această operaţiune. Astfel,pentru a le ridica, asiguraţii trebuie să meragă personal la sediile caselor judeţene.

Informaţia a fost confirmată de Angela Cosma, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Arad. Asta, cu toate că, site-ul (neactualizat) al CNAS induce în eroare asiguraţii: „Cardul este distribuit personal de către factorul poştal în baza unui act de identitate şi a semnăturii de primire. Poştaşul face cel puţin două vizite la domiciliul asiguratului şi, în cazul în care acesta nu va fi găsit acasă, îi va lăsa un aviz poştal pe care va fi menţionată perioada în care asiguratul poate să ridice cardul de la oficiul poştal.”

Dacă în trecut, cardurile care nu ajungeau la destinatar din cauza faptului că poştaşul sau curierul Pink Post nu-l găseau la domiciliu, erau redirecţionate la casele judeţene, începând cu 15 septembrie, toate cardurile ajung aici, iar oamenii trebuie să vină  să le ridice. Dacă pentru locuitorii municipiului sau pentru cei ai comunelor şi oraşelor învecinate nu este o corvoadă prea mare, situaţia stă cu totul altfel în cazul asiguraţilor care locuiesc în zone mai îndepărtate sau dacă vorbim de persoane vârstnice.

Decizie luată la Bucureşti

Angela Cosma susţine că renunţarea la contractul cu Pink Post a fost decizie luată la Bucureşti, la nivelul Casei Naţionale, casele judeţene neavând competenţe în acest sens. „Decizia de a renunţa la contractul cu Pink Post nu ne-a aparţinut. Decizia a fost luată la nivelul CNAS. Există acum o prevedere legală conform căruia cardurile naţionale şi cardurile duplicat sunt trimise la noi, iar noi le distribuim. Nu ştiu care a fost fundamentul acestei decizii. Ni s-a trimis doar convenţia încheiată cu Imprimeria Naţională care trimite cardurile direct la noi”, a declarat Angela Cosma.

Sursa foto: impact.ro


 

Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine