Ce este uleiul de galbenele și cum poate fi folosit pentru beneficiile sale pentru piele?

Sănătate 04.07.2024 0 comentarii

Uleiul de galbenele este un remediu natural derivat din florile plantei Calendula officinalis. Această plantă, cunoscută și sub numele de galbenele, este apreciată de secole pentru proprietățile sale vindecătoare și calmante asupra pielii. Uleiul de galbenele este obținut prin infuzarea florilor într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de floarea-soarelui, conservând astfel compușii activi benefici pentru piele.


Beneficii ale uleiului de galbenele pentru piele:

Vindecarea rănilor: Uleiul de galbenele este recunoscut pentru capacitatea sa de a accelera procesul de vindecare al rănilor. Aplicat direct pe zonele afectate, poate reduce inflamația și promova regenerarea țesutului.


Tratament pentru acnee: Studiile indică faptul că extractul de galbenele poate fi eficient în tratarea acneei prin reducerea inflamației și a bacteriilor care contribuie la formarea acneei. Este recomandat pentru aplicare pe zonele predispuse la acnee.


Îmbunătățirea eczemelor: Deși cercetările sunt limitate, uleiul de galbenele este folosit tradițional pentru a calma și hidrata pielea afectată de eczeme. Poate reduce mâncărimea și iritația asociată cu aceste afecțiuni.


Suport pentru psoriazis: Chiar dacă nu există dovezi suficiente pentru a susține utilizarea sa în tratamentul psoriazisului, proprietățile sale emoliente și antiinflamatorii pot fi benefice pentru a calma pielea afectată.


Hidratarea și îmbunătățirea aspectului pielii: Uleiul de galbenele poate fi utilizat pentru a menține hidratarea pielii și pentru a spori fermitatea acesteia. Studiile sugerează că poate contribui la îmbunătățirea aspectului general al pielii, reducând uscăciunea și aspectul neuniform.


Precauții în utilizarea uleiului de galbenele:

Înainte de utilizare, este recomandat să efectuați un test de alergie pe o mică porțiune de piele pentru a verifica reacțiile adverse. De asemenea, evitați utilizarea acestuia dacă sunteți alergic la plantele din familia Asteraceae/Compositae. Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să consulte un specialist înainte de utilizare, deoarece siguranța completă în aceste condiții nu a fost încă stabilită.


Concluzie:

Uleiul de galbenele reprezintă o opțiune naturală și populară pentru îngrijirea pielii, fiind recunoscut pentru multiplele sale beneficii terapeutice. De la vindecarea rănilor și tratarea acneei până la calmarea iritațiilor pielii, acest ulei poate fi un supliment valoros în rutina de îngrijire personală. Cu toate acestea, înainte de utilizare, este important să evaluați compatibilitatea personală și să consultați un profesionist în sănătate dacă aveți preocupări specifice.

fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine