CET-ul a fost nevoit să reducă temperatura agentului termic, dar unii consilieri nu acceptă ca municipalitatea să plătească gazul în avans

Stire 11.03.2022 0 comentarii


Temperaturile de afară au scăzut simţitor în ultima vreme, iar la noapte se aşteaptă ca acestea să ajungă la -7 grade Celsius. Din păcate, în ultimele zile, clienţii CET-H au putut observa că temperatura agentului termic furnizat populaţiei a scăzut de asemenea. Motivul? Explozia preţului gazelor. Astfel în case şi apartamente este din ce în ce mai rece, mulţi arădeni fiind nevoiţi să apeleze la surse alternative, cum ar fi caloriferele electrice sau chiar diverse improvizaţii pentru a avea o temperatură decentă.

Două dintre punctele aflate pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal au vizat aprobarea acordării în avans a ajutorului cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică furnizată populaţiei de către SC CET-H SA. În primul proiect a fost vorba despre 1.813.000 lei, sumă aferentă lunii aprilie, care a fost ulterior suplimentată prin introducerea unui nou punct pe ordinea de zi cu suma de sumei de 8.187.000 lei, pentru a avea asigurat gazul şi în perioada mai-octombrie.

Proiectul a trecut, deşi consilierii USR s-a abţinut

La fel cum au procedat şi în trecut, consilierii USR nu au votat pentru, preferând să se abţină. Proiectele au trecut însă cu 15 voturi pentru, în condiţiile în care un ales nu a participat la vot.

„Pentru a putea achiziţiona gazul trebuie să plătim în avans şi să avem banii. Avem trei surse legale de finanţare: acoperirea diferenţei de preţ, acoperirea pierderilor şi sumele pe care le primim de la Bucureşti. Pentru că acoperirea pierderilor se poate face doar în aprilie, iar banii de la Bucureşti au întârziat şi nu-i vom primi decât peste o săptămână, trebuie să plătim în avans că altfel se închide conducta. Pe vremuri, dacă aveai contract pentru gaz, îţi era furnizat şi îl plăteai la 30 de zile, la 60 de zile. Îmi exprim cel puţin nedumerirea de ce aleşii USR nu-şi doresc căldură în oraş”, susţine primarul Călin Bibarţ.

S-au abţinut şi la proiectul care vizează Cetatea

De remarcat că aleşii USR s-au abţinut şi atunci când s-a pus problema transmiterii unor imobile din domeniul public al municipiului către Ministerul Apărării Naţionale, ca parte a înţelegerii pentru transferul Cetăţii. Este vorba despre două terenuri intravilane  situate pe str. Voinicilor şi atribuirea în administrarea Ministerului Apărării Naționale a două blocuri.

„Singura mea mâhnire este că din nou grupul consilierilor USR s-a abţinut. Dacă nu aveam o majoritate stabilă, nu ne puteam respecta partea de înţelegere cu Ministerul Apărării Naţionale”, a declarat primarul cu privire la prroiectul care are legătură cu Cetatea.


 

fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine