Cod galben și cod portocaliu de furtuni în 21 de județe - Cât va ține episodul de vreme rea - Harta zonelor afectate

Stire 15.09.2023 0 comentarii


Se strică vremea în România. ANM a emis un cod galben de vreme rea, dar și un cod portocaliu nowcast, avertizare imediată.

Meteorologii au emis un cod galben de ploi și furtuni pentru cea mai mare parte a Transilvaniei și zona montană, precum și local în Muntenia și Moldova. 21 de județe vor fi sub avertizarea meteo de vineri, de la ora 10.00, și până sâmbătă dimineață.

În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h), izolat vijelii și grindină.

Astăzi (15 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Sâmbătă (16 septembrie) va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp. Județele vizate sunt Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Vrancea și Galați. Vineri, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.


Cod portocaliu - Avertizare NOWCASTING

A fost emis și un cod nowcasting portocaliu, valabil până la ora 11, astăzi.

Valabil de la : 15-09-2023 ora 10:05 până la : 15-09-2023 ora 11:00

In zona : Județul Cluj: Chiuiești;
Județul Bistriţa-Năsăud: Negrilești, Ciceu-Giurgești;

Se vor semnala : averse de ploaie ce vor cumula peste 25...30 l/mp - în zona avertizată, în ultimele ore local s-au acumulat cantități de apă de peste 35 l/mp.

Sursa: realitatea.net


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine