Despre ”DOR”. Nu se poate el traduce, dar cu siguranță se poate măsura: 592.381 de copii români cresc în afara țării

Național 16.01.2020 0 comentarii

15 ianuarie 2020 și o statistică. Ziua în care România marca 170 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale a adus, pe lângă toate evenimentele menite a ține vie flacăra culturii, și o statistică. 

A fost online-ul plin de versuri și a fost bine că a fost așa. Îmbucurător să vezi cum oamenii își deschid sufletul, lăsându-l să vibreze la adăpostul unui vers sau unei poezii. S-a vorbit mult, s-a simțit mult: despre România, despre Cultură, despre Eminescu. 

Tot despre România, dar dincolo de versuri, ieri, apărea o statistică ce, în cuprinderea titlului publicat pe adevărul.ro, suna cam așa: ”România are cei mai mulţi copii care cresc în altă ţară decât cea de origine”.

”-Ei, cum chiar cei mai mulți?!?”, te întrebi și speri în același timp să fie o greșeală. 

”Aproape 600.000 de copii români locuiesc în altă ţară decât cea de origine, ceea ce plasează România pe primul loc între statele UE ca număr al copiilor emigraţi arată un studiu al Centrului de cunoştinţe pentru migraţie şi demografie al Comisiei Europene, citat iniţial de Deutsche Welle”, scrie în articolul amintit. 

Conform aceleiași surse avem și un Top al țărilor cu cei mai mulți copii emigrați din țara de origine:

România: 592.381

Polonia: 240.775 

Bulgaria: 134.153

Studiul arată, așadar, că România şi Polonia sunt naţionalităţile care domină topurile migraţiei intra-UE. Și, important de menționat, datele sunt doar cele oficiale şi nu includ românii emigraţi care nu au declarat acest lucru şi care nu şi-au schimbat cetăţenia. 

Poate că studiul arată că România și Polonia domină, însă noi suntem în fruntea clasamentului și cu un avans ... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine