Filarmonica ”George Enescu” deschide Stagiunea 2020-2021 cu Faure, Saint-Saens şi Beethoven

Național 02.10.2020 0 comentarii

Stagiunea simfonică 2020 - 2021 a Filarmonicii "George Enescu" se va deschide miercuri, 7 octombrie, şi joi, 8 octombrie, de la ora 19,00, în Sala mare a Ateneului Român, cu un program Gabriel Faure, Camille Saint-Saens şi Ludwig van Beethoven, urmând ca, în actualul context epidemiologic, să se pună în vânzare aproximativ 200 de locuri.

Potrivit unui comunicat transmis vineri Agerpres, Orchestra Filarmonicii, condusă de dirijorul englez Stefan Asbury, propune un program alcătuit din următoarele lucrări: Pavana de Gabriel Faure, Concertul nr. 1, în la minor, pentru violoncel şi orchestră, op. 33 de Camille Saint-Saens şi Simfonia nr. 2, în re major, op. 36 de Ludwig van Beethoven.

Solist al serii va fi violoncelistul de talie internaţională Andrei Ioniţă.

În prima parte a noii stagiuni, dirijorii Christian Badea, Stefan Asbury, Alexander Walker, Jonathan Berman, Lior Shambadal, Theo Wolters, Jin Wang, Gian Luigi Zampieri vor conduce Orchestra Filarmonicii "George Enescu", care va acompania solişti renumiţi precum pianistul Daniel Ciobanu, violoncelistul Andrei Ioniţă, violoniştii Mihaela Martin, Remus Azoiţei, Florin Croitoru, violistul Răzvan Popovici şi pianistul Cristian Niculescu.

Un concert dirijat de Tiberiu Soare, realizat în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR), este programat pe 29 şi 30 octombrie, fiind dedicat centenarului Uniunii Compozitorilor din România.

"Alături de orchestră, Corul Filarmonicii "George Enescu" va prezenta publicului în cadrul concertelor vocal-simfonice câteva dintre cele mai reprezentative partituri clasice semnate de Bach, Mozart şi Beethoven. În Anul Beethoven 250, vom prezenta în premieră la Bucureşti transcripţia pentru flaut şi orchestră a Serenadei de Beethoven în interpretarea lui Ion Bogdan Ştefănescu", precizează Filarmonica.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemia cu COVID-19, vor fi puse în puse în vânzare în jur de 200 de locuri.

Preţurile biletelor sunt: categoria I - 75 lei; categoria a II-a - 70 lei.

 

Ca şi până acum, biletele se vor pune în vânzare în ziua de luni a săptămânii respective, de la ora 12.00.

Online, biletele pot fi procurate accesând site-ul www.fge.org.ro - secţiunea "Calendar".

"Odată început procesul de rezervare online, locurile vor fi blocate timp de 30 minute. Numărul maxim de bilete ce pot fi achiziţionate într-o sesiune online este de şase. Procesatorul de plăţi online percepe un comision de 5% din valoarea biletului, comision adăugat la totalul plăţii", se precizează în comunicat.

Biletele cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Concertele programate în Stagiunea 2020 - 2021 implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, aşa cum au fost aprobate prin Ordinul 3142/1495/2020.

Intrarea la concertele organizate în Sala mare a Ateneului Român este permisă până la ora 18,50 şi publicul este rugat să respecte cu stricteţe următoarele reguli:

* accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;

* participarea la concert este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală;

* spectatorii îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;

* Ateneul Român îşi rezervă dreptul de a efectua un triaj observaţional la intrare şi de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree);

* termometrizarea spectatorilor se va face de către personalul instituţiei. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în sală. Nu se va permite accesul persoanelor care înregistrează temperatura măsurată mai mare de 37,3 grade Celsius. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte acest nivel, se recomandă repetarea măsurării, după o perioadă de 2-5 minute de repaus;

* accesul în spaţiu, la toalete şi ieşirea din Ateneul Român se face cu respectarea distanţării de minimum 1,5 metri, conform marcajelor;

 

* pentru a ev... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine