Filmul „Blue Jasmine“, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Stire 29.05.2023 0 comentarii


Lungmetrajul „Blue Jasmin“ (r. Woody Allen), care spune povestea unei femei care trece de la viaţa opulentă la o existență limitată din punct de vedere material, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va putea fi văzut miercuri, 31 mai 2023, de la ora 19:00; iar accesul publicului va fi gratuit.

Vanity Fair a catalogat Blue Jasmine ca fiind cel mai „necrutățor film regizat de Woody Allen“. Woody Allen face cu al 46-lea film al său, o fabulă modernă despre bani. Ne arată ce înseamnă să îi ai și ce înseamnă să îi pierzi ori să nu-i fi avut niciodată.

Însă, personajul principal, interpretat magistral de Cate Blanchett, pentru care actrița și-a adjudecat un premiu Oscar pentru cel mai bun rol feminin, ne demonstrează că trecerea de la viața opulentă la o existență limitată material e bruscă, prea bruscă, dar totuși, controlată.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Premii, nominalizări, selecţii:

Globurile de Aur (2014) – Cea mai bună actriţă într-o dramă: Cate Blanchett; 

Globurile de Aur (2014) – Cea mai bună actriţă în rol secundar, nominalizat: Sally Hawkins; Oscar (2014) – Cea mai bună actriţă în rol secundar, nominalizat: Sally Hawkins; 

Oscar (2014) – Cel mai bun scenariu original, nominalizat: Woody Allen; 

Oscar (2014) – Cea mai bună actriţă, nominalizat: Cate Blanchett; 

Premiul BAFTA (2014) – Cea mai bună actriţă în rol secundar, nominalizat: Sally Hawkins; 

Premiul BAFTA (2014) – Cel mai bun scenariu original, nominalizat: Woody Allen; 

Premiul BAFTA (2014) – Cea mai bună actriţă, nominalizat: Cate Blanchett.

Sinopsis:

Regizor: Woody Allen. 

Scenarist: Woody Allen. 

Distribuţia: Cate Blanchett (Jasmine), Alec Baldwin (Hal), Sally Hawkins (Ginger), Peter Sarsgaard (Dwight), Michael Stuhlbarg (Dr. Flicker), Alden Ehrenreich (Danny), Louis C.K. (Al), Bobby Cannavale (Chili), Max Casella (Eddie), Andrew Dice Clay (Augie).

RATING: N-15 – nerecomandat minorilor cu vârste mai mici de 15 ani

După ce totul se prăbușește în jurul ei, inclusiv mariajul cu afaceristul bogat Hal (Alec Baldwin), eleganta Jasmine (Cate Blanchett) - membră a înaltei societăți din New York - se mută cu sora ei, Ginger (Sally Hawkins), în modestul apartament al acesteia din San Francisco, pentru a încerca să-și pună viața în ordine.

Jasmine ajunge la San Francisco într-o stare psihică fragilă, cu mintea tulburată de cocktailul zilnic de antidepresive.

Deși își poate păstra, încă, aparența aristocratică, Jasmine e un dezastru emoțional, lipsindu-i, în plus, capacitatea de a-și asigura singură traiul.

Jasmine începe să creadă că și pentru ea există o speranță când îl întâlnește pe Dwight (Peter Sarsgaard), un diplomat care se îndrăgostește imediat de frumusetea și stilul ei sofisticat...

Sursa foto: m.imdb.com/


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine