HANGZHOU MEDICAL COLLEGE, DIN CHINA, CONSOLIDEAZĂ LEGĂTURILE CU U.V.V.G.

Stire 23.11.2023 0 comentarii


Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a avut onoarea să primească o delegație de la Hangzhou Medical College, China, în cadrul unei vizite oficiale desfășurate în perioada 16-17 noiembrie 2023.

Delegația, condusă de domnul Vicepreședinte He Xianchen, fost formată din distinși reprezentanți ai instituției chineze, respectiv domnul Shen Xi, director al Biroului de Relații cu Studenții, doamna Xu Zhou, director al Biroului de Relații Internaționale și domnul Bian Huixiang, consilier în Cariera pentru Studenți.

În cadrul programului, delegația a avut o întâlnire oficială cu conducerea U.V.V.G., participând la discuții constructive legate de perspectivele colaborării viitoare între cele două instituții de învățământ superior.

Oaspeții au vizitat Campusul Universitar și Institutul de Științe ale vieții „Aurel Ardelean”, unde au avut ocazia să descopere infrastructura și facilitățile de cercetare puse la dispoziția studenților și cadrelor didactice.

O altă etapă importantă a vizitei a fost întâlnirea cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde delegația a fost primită de directorul spitalului, doamna Florina Ionescu și șefii de secții. Vizita în secțiile clinice a reprezentat o oportunitate de a înțelege mai bine infrastructura și capacitățile medicale ale spitalului, consolidând astfel dialogul pentru potențiale colaborări în domeniul medical și academic. Cu această ocazie a fost semnat și un acord de cooperare între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad și Hangzhou Medical College din China.

Membrii delegației au fost plăcut impresionați de vizita la Institutul Confucius și Centrul de Medicină Tradițională Chineză (TCM) din cadrul U.V.V.G., unde a avut ocazia să descopere modul în care valorile culturale chineze sunt prezentate comunității arădene, precum și atenția pe care universitatea o acordă medicinii tradiționale chineze.

În timpul vizitei la Consiliul Județean Arad, delegația Hangzhou Medical College a continuat dialogul și schimbul constructiv de idei, membrii fiind întâmpinați de președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, cu care s-au purtat discuții cu privire la perspectivele colaborării dintre instituțiile medicale și academice din provincia Hangzhou și județul Arad.

Următorul obiectiv vizitat de membrii delegației a fost Departamentul de Relații Internaționale din cadrul UVVG, a fost semnat și acordul Erasmus+ dintre cele două instituții de învățământ superior, pentru susținerea mobilităților de cadre didactice și studenți.

Doamna Rector, Prof. univ. dr. habil. Coralia Adina Cotoraci: „Vizita delegației Hangzhou Medical College din China reprezintă un pas semnificativ către o colaborare internațională consolidată în domeniul academic și medical. Suntem încântați de interesul manifestat și suntem convinși că această întâlnire va deschide noi orizonturi de cooperare între Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și Hangzhou Medical College, beneficiind astfel de schimburi valoroase și proiecte comune."

Delegația chineză a exprimat, de asemenea, interesul său ferm pentru stabilirea unor parteneriate solide și a unor programe de schimburi academice, marcând astfel un moment important în consolidarea relațiilor internaționale în domeniul academic și medical.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine