Ioan-Aurel Pop, despre interzicerea cuvintelor Mamă și Tată: ”Este tipic dictatorială. Se introduce o atmosferă a inculturii”

Național 26.04.2021 0 comentarii

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, consideră că decizia luată la Bruxelles de a interzice folosirea cuvintelor „mamă” și „tată” în documentele interne de la Parlamentul European este una de tip dictatorial. „Ideea de a interzice cuvinte este tipic dictatorială. Academia este o instituție care păstrează ce e bun. Pe măsură ce interzici cuvintele, omul le va repeta mai mult. Ne mai mirăm că se interzic bucăți muzicale.”, a punctat, la Aleph News, academicianul Ioan-Aurel Pop. 

 „E posibil să fim tiranizați de o anumită atmosferă a inculturii. Cum să spunem că William Shakespeare trebuie interzis, corectat… E ca și cum aș spune că dau azi o lege, apoi dacă legea este de azi eu nu pot să am pretenția ca cei vechi să o știe. Sunt chestiuni care țin de ideea de dictatură, ne obligă să facem ce dorește acea voință. Se știe că regimurile de dictatură de o... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine