Noua cotă de TVA pentru cafeaua preparată la cafenele și restaurante le da bătăi de cap antreprenorilor

Economic 10.02.2023 0 comentarii

Începând cu 1 ianuarie 2023 localurile din România sunt obligate să aplice o nouă taxare a TVA pentru cafeaua preparată. Această schimbare a fost introdusă de autorități pentru a crește veniturile la bugetul de stat, dar a generat și un val de nemulțumiri din partea proprietarilor de localuri și a clienților acestora. Noua taxare presupune că cafeaua preparată în cafenele și restaurante va fi taxată cu o cotă mai mare de TVA, de 19%, față de 9% cât era înainte. Această schimbare a dus la creșterea prețului pentru cafeaua preparată, fapt care a generat un val de nemulțumiri din partea clienților acestora. Proprietarii de localuri se plâng că această taxare excesivă poate avea un impact negativ asupra afacerii lor, mai ales în contextul crizei economice actuale. Ei spun că această taxare va duce la scăderea numărului de clienți și, implicit, la scăderea veniturilor. În ciuda acestor nemulțumiri, autoritățile susțin că noua taxare a TVA este necesară pentru a sprijini bugetul de stat și a asigura finanțarea unor proiecte importante. În plus, acestea afirmă că această taxare nu este unică în Europa și că mai multe țări au adoptat deja o taxare mai mare a TVA pentru produsele alimentare. Cu toate acestea, proprietarii de localuri spun că această taxare excesivă va avea un impact negativ asupra economiei, mai ales în contextul actual al crizei și că ar fi fost mai bine dacă autoritățile ar fi adoptat măsuri alternative pentru a crește veniturile la bugetul de stat, fără a afecta afacerile deja existente. În concluzie, noua taxare a TVA pentru cafeaua preparată la cafenele și restaurante a generat un val de nemulțumiri din partea proprietarilor de localuri.  

fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine