Pasi Mici, Beneficii Mari: De ce Mersul pe Jos nu Ar Trebui Subestimat

Sănătate 04.04.2024 0 comentarii

Mersul  este unul dintre cele mai la îndemână "medicamente" pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a diabetului. Expertii subliniază că această activitate fizică regulată nu doar că îmbunătățește nivelurile de colesterol și tensiunea arterială, ci și reduce nivelul de glucoză, contribuind la menținerea unei bune funcționări a memoriei.

30 de minute de mers pe jos zilnic

Mersul pe jos nu este doar o activitate recreațională sau o modalitate de a elibera stresul acumulat, ci și un instrument valoros pentru menținerea sănătății generale. Acest lucru este deosebit de important în contextul unei societăți tot mai sedentare, chiar și la vârste din ce în ce mai fragede.

Activitatea fizică nu trebuie să fie neapărat intensă pentru a aduce beneficii semnificative sănătății. Plimbările zilnice pot fi integrate cu ușurință în rutina zilnică și pot aduce o serie de beneficii.

Beneficiile mersului pe jos

  • La copii, mersul pe jos favorizează o dezvoltare armonioasă a sistemului musculo-scheletal și sprijină capacitatea de concentrare și memorie.
  • La adulți, mersul pe jos reduce riscul unei spirale de probleme de sănătate: obezitate - boli cardiovasculare - diabet.
  • La persoanele în vârstă, mersul pe jos menține mobilitatea aparatului locomotor și îmbunătățește echilibrul, prevenind astfel accidentările prin cădere.

Cel puțin 30 de minute de mers pe jos în fiecare zi reprezintă o modalitate eficientă de a îmbunătăți și menține starea generală de sănătate. 

Mersul pe jos:

  1. Reduce tensiunea arterială și nivelul de colesterol. Mersul pe jos contribuie la o circulație mai bună a sângelui și ajută la eliminarea excesului de colesterol din sânge.
  2. Ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge, facilitând utilizarea eficientă a insulinei și prevenind rezistența la insulină și acumularea excesivă de grăsimi în organism.
  3. Ameliorează stările anxioase și reduce stresul, stimulând producția de endorfine și reducând nivelul de cortizol din sânge.
  4. Îmbunătățește starea de spirit prin expunerea la lumina solară și natură, facilitând sinteza naturală a vitaminei D în organism.
  5. Previne câștigul excesiv de greutate și ajută la menținerea greutății într-un interval optim.


fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine