Remedii naturale pentru răceli și gripe

Sănătate 01.02.2023 0 comentarii

Virusurile sunt responsabile pentru declanșarea răcelilor și gripelor și sunt deseori greu de combătut. Odihna din belșug, lichidele și remediile naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Răceala și gripa sunt boli comune care pot provoca multe simptome neplăcute, cum ar fi:

- sinusuri blocate;
- dureri de gât;
- tuse;
- dureri de cap;
- dureri de corp;
- febră sau frisoane;

Următoarele remedii casnice pot ajuta la prevenirea îmbolnăvirii, la reducerea simptomelor și la scurtarea duratei răcelii sau a gripei:

𝟏. 𝐙𝐢𝐧𝐜

- Studiile sugerează că suplimentarea cu zinc poate ajuta la scurtarea duratei răcelilor și la diminuarea simptomelor.

- Experții cred că acest lucru se datorează faptului că zincul previne ca rinovirusul, virusul care provoacă răceala comună, să se reproducă în organism.

- Poți lua zinc sub formă de tablete, pastile sau sirop, dar trebuie să respecți întotdeauna sfaturile de dozare de pe ambalaj. Prea mult zinc poate provoca greață și dureri de stomac.

 Zincul este disponibil online și în farmacii sub formă de supliment sau spray nazal. Utilizarea unui spray nazal cu zinc poate contribui la pierderea temporară a simțul mirosului.

𝟐. 𝐌𝐢𝐞𝐫𝐞

- Mierea are proprietăți antimicrobiene ceea ce îi poate permite să lupte împotriva unor bacterii și virusuri.

- Studiile au constatat că mierea a fost eficientă în ameliorarea tusei ca simptom al unei răceli la copiii cu vârsta de peste 1 an. Copiii mai mici de 1 an nu ar trebui să consume miere din cauza riscului de botulism infantil.

- Pentru a calma durerile de gât sau tusea adăugați puțină miere în apă caldă . Adăugarea de lămâie oferă un plus de aromă și doză de vitamina C.

𝟑. 𝐄𝐜𝐡𝐢𝐧𝐚𝐜𝐞𝐚

- Folosește extracte de plante din planta Echinacea pentru a ajuta la prevenirea răcelii și la ameliorarea simptomelor nazale.

- Echinacea poate susține sistemul imunitar. Unele au proprietăți antivirale și pot lupta împotriva virusurilor gripale.

- Cercetările privind eficiența Echinaceei în tratarea răcelii au produs rezultate mixte până în prezent, unele nu au arătat niciun beneficiu.

- Alte studii au constatat că anumite produse cu Echinacea pot reduce probabilitatea ca o persoană să răcească cu 10-20%.

Puteți achiziționa Echinacea sub formă de supliment sau de ceai din plante.

𝟒. 𝐔𝐬𝐭𝐮𝐫𝐨𝐢

Usturoiul poate ajuta la combaterea răcelilor comune deoarece are proprietăți antibacteriene și antivirale.

- Un studiu a constatat că persoanele care au luat un supliment zilnic de usturoi timp de 3 luni au avut mai puține răceli decât cele dintr-un grup placebo.

- Usturoiul a fost mult timp un remediu de casă pentru răceală și gripă. Acesta poate fi consumat în diferite preparate culinare sau poate fi luat ca un supliment.

𝟓. 𝐌𝐞𝐧𝐭𝐨𝐥

- Sinusurile blocate și căile respiratorii congestionate sunt simptome comune ale răcelii, pe care mentolul le poate ameliora. Mentolul provine din mai multe tipuri de plante de mentă. Acesta are efecte antibacteriene și de ameliorare a durerii fiind recomandat pentru frecții.

- De asemenea, mentolul se poate adăuga în apă fierbinte pentru o inhalare cu aburi.

- De altfel și plantele ce conțin, eucalipt și camfor au îmbunătățit semnificativ somnul copiilor și adulților cu simptome de răceală.

𝟔. 𝐔𝐥𝐞𝐢 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐠𝐚𝐧𝐨

Oregano conține timol și carvacrol, care au ambele efecte antibacteriene, folosite în mod tradițional pentru a ameliora durerile de cap, diareea și tusea.


𝟕. 𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐮𝐧 𝐬𝐨𝐦𝐧 𝐛𝐮𝐧

- Stresul sau somnul slab pot crește riscul de a răci sau de a face gripă.

- Studiile sugerează că scăderea nivelului de stres prin practici de meditație mindfulness sau exerciții fizice îmbunătățesc sistemul imunitar.

- S-a constatat, de asemenea, că persoanele care au dormit mai puține ore au fost mai predispuse la răceli.


𝟖. 𝐏𝐫𝐨𝐛𝐢𝐨𝐭𝐢𝐜𝐞

- Probioticele sunt bacterii vii care susțin sănătatea intestinală și pot ajuta la prevenirea răcelii sau a gripei.

- Cercetările au arătat că probioticele pot ajuta la protejarea sistemului imunitar împotriva virusurilor gripale. Într-un studiu controlat, au existat mai puține cazuri de răceală la persoanele care luat probiotice decât la cele care nu consumat.

- Poți cumpăra suplimente probiotice în magazinele de produse naturiste sau online. Probioticele sunt, de asemenea, prezente în multe alimente, inclusiv: iaurtul, varză murată, miso etc.

   
𝟗. 𝐆𝐢𝐧𝐬𝐞𝐧𝐠

- Cercetările asupra unui produs pe bază de plante care conține ginseng au constatat că acesta a redus riscul și durata simptomelor de răceală și gripă la persoanele de vârsta a doua.

- Poți consuma ginseng crud sau îl pot lua sub formă de capsulă sau infuzie în ceai din plante.

   
𝟏𝟎. 𝐅𝐫𝐮𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐚̆𝐝𝐮𝐫𝐞


- Fructele de pădure conțin polifenoli, care au proprietăți antivirale și pot ajuta la combaterea virusurilor gripale.

- Cercetările au arătat că florile de soc pot reduce simptomele gripei la fel ca și o băutură de afine ar putea ajuta la susținerea funcției imunitare.
Căpșunile, afinele, murele și zmeura sunt, de asemenea, surse bune de vitamina C, care poate ajuta la susținerea sistemului imunitar.



𝟏𝟏. 𝐕𝐢𝐭𝐚𝐦𝐢𝐧𝐚 𝐂

- Vitamina C este vitală pentru menținerea sănătății sistemului imunitar. Mulți oameni cred că aceasta poate ajuta la reducerea frecvenței răcelilor.

- Deși nu există dovezi științifice care să arate că administrarea de vitamina C previne răcelile sau reduce simptomele în timpul unei răceli, cercetătorii au sugerat că un aport regulat de vitamina C ar putea fi benefic pentru unele persoane în aceste moduri. Aceștia au afirmat că, deși sunt necesare mai multe cercetări, siguranța generală și costul redus al vitaminei C înseamnă că este o metodă cu risc scăzut pentru ca oamenii să o testeze individual.

- Citricele și avocado conțin niveluri ridicate de vitamina C. Oamenii pot cumpăra, de asemenea, suplimente de vitamina C în farmacii și online.



𝐂𝐚̂𝐧𝐝 𝐭𝐫𝐞𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐮𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜!

- Un virus de răceală sau de gripă poate dura până la 2 săptămâni, iar simptomele sunt de obicei cele mai grave timp de aproximativ 2 sau 3 zile.

- Potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC), este recomandat să consultați un medic dacă simptomele de răceală sau gripă durează mai mult de 10 zile, fără semne de ameliorare.

- Persoanele care ar putea avea un risc mai mare de complicații șe recomandat să consulte medicul de la primele simptome de gripă, deoarece ar putea avea nevoie de tratament antiviral. Printre aceste persoane se numără copiii mici, femeile însărcinate, cei ce prezintă prezintă alte afecțiuni medicale ce pot declanșa complicații.  

fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine