Sebastian Bulumac (PLUS) invită USR Arad la o dezbatere

Local 06.01.2020 0 comentarii

De aproape 4 ani, după candidatura mea ca independent pentru primăria Arad, am trecut cu vederea multe comentarii mincinoase, trunchiate sau pur și simplu răutăcioase la adresa mea, în general de la oameni care nu mă cunosc personal sau cu care am avut doar întâlniri tangențiale. Chiar dacă mulți prieteni mi-au solicitat să povestesc public contextul care a dus la candidatura mea pentru primărie, nu am făcut-o. Am ignorat atacurile la adresa mea, nu am organizat nicio conferință de presă și nici nu am dedicat vreo postare acestei teme pentru a-mi justifica acțiunile. Nu am făcut asta din mai multe motive.

Acțiunile mele au pornit doar din atașament pentru Arad, din îngrijorare cauzată de o politică administrativă netransparentă și defectuoasă care a făcut ca Aradul să rateze șanse de dezvoltare și să rămână în urma altor orașe în privința standardelor de calitate a vieții. Fiind bine intenționat, nu am negociat nimic pentru mine personal, așa că am avut și am conștiința împăcată. Toate acțiunile mele au fost asumate și transparente, cei care contează pentru mine cunosc adevărul sau au avut încredere în mine fără să fie interesați de detalii, dar știam că va veni momentul potrivit în care să vorbesc despre lucruri care nu se cunosc de marea majoritate a arădenilor. Dar circulă din ce în ce mai multe informații false și malițioase cu privire la „cariera” mea politică și acum a sosit momentul clarificărilor atât pentru colegii din Alianță, cât și pentru publicul arădean.

Fiind candidat independent, din 2016 până în prezent a fost vorba doar despre mine și deciziile mele, imaginea mea, acțiunile mele, am fost afectat (sau nu) doar eu de atacurile amintite mai sus, venite în principal de la membrii altor partide sau de la oameni ce între timp au devenit membri de partid.

Acum însă, o dată cu intrarea în PLUS, nu mai e vorba doar de mine, ci și de colegii din PLUS, precum și de imaginea filialei Arad. De aceea cred că a sosit momentul ca membrii USR mai tineri sau care nu au fost implicați civic sau politic până în prezent, să afle care a fost contextul alegerilor din 2016, precum și ce s-a întâmplat în ultimii zece ani în zona civică și politică arădeană, și din alta perspectivă, nu doar cea care le este povestită de unii membri din conducerea filialei de care aparțin.

Probabil vă întrebați de ce invitația la dezbatere e adresată în primul rând USR-lui? Pentru că, din luna octombrie când am aderat la PLUS, unii membrii din conducerea USR Arad au început o campanie de defăimare la adresa mea, care a depășit granițele Aradului și a ajuns la Bruxelles, București, grupuri interne naționale ale USR. Am sesizat însă că această campanie este dusă în culise, iar atunci când e facută pe facebook, nu e asumată niciodată de cei care o coordonează. În majoritatea cazurilor postările agresive la adresa mea sunt făcute de membri din județ sau din alte județe, cum s-a întâmplat recent, de oameni care nu mă cunosc și pe care ori nu i-am întâlnit niciodată, ori ne-am cunoscut cu totul superficial.

Cum nu am nimic de ascuns și mi-am asumat toate acțiunile, prefer ca aceste discuții să se poarte față în față, cu presa locală prezentă și cu dezbaterea transmisă live pe facebook. Cred că aceste clarificari sunt pentru binele Alianței USR-PLUS, care își propune să facă o altă politică, care să nu aibă nimic în comun cu minciunile și manipularea practicate de mulți din politicienii marilor partide deja consacrate.

Acțiunile și opiniile mele pe teme politice și administrative au fost mereu publice, nu am avut niciodată agendă personală, nu am menajat partide sau oameni politici, fiind mereu liber să îmi exprim opiniile, atât înainte de iunie 2016, cât și după. Nu am ocupat nicio funcție publică, am activat doar în mediul privat, până la intrarea în PLUS nu am fost membrul niciunui partid, iar după alegerile locale am refuzat invitațiile de a adera la alte partide, așa cum am refuzat funcții oferite de mai multe partide, printre care un loc eligibil în Senat. Nu amintesc aceste lucruri din lipsă de modestie sau teribilism, pentru mine sunt chestiuni normale și promisiuni făcute arădenilor în 2016, iar timpul scurs de atunci a demonstrat ca mi le-am respectat.

Nu am criticat niciodată USR în public, nici măcar când au făcut greșeli, deoarece până la apariția PLUS, era singura alternativă la vechea clasă politică. De asemenea cred că majoritatea membrilor USR sunt bine intenționați; sunt mulți membri, atât de la nivel local cât și din țară pe care îi apreciez. Cu gândul la acești oameni și din respect pentru ce au construit, nu am răspuns atacurilor venite din partea unor colegi de alianță. Însă totul are o limită și acum am decis să o fac și pentru că cei care coordonează aceste manipulări sunt cazuri izolate și atitudinea lor e străină de valorile celor care au înființat Uniunea Salvați România.

Nu doresc să judec acțiunile celor care îmi fac procese de intenție, dar cred că ar fi corect ca cei care fac parte din categoriile de mai jos să nu aplice dublul standard:

– unii ce au trecut pe la mai multe partide (chiar patru la număr) și au sărit dintr-un partid în altul imediat după ce candidaturile lor au fost sortite eșecului și au primit doar câteva procente din partea arădenilor

– unii care au susținut în 2016 un „independent” ce fusese membru PSD (a ocupat inclusiv funcția de vicepreședinte) până cu o lună înainte de alegeri, iar în prezent e coleg cu Victor Ponta în partidul PRO ROMANIA; de menționat că în acea echipă de campanie făcea parte și un fost purtător de cuvânt al PSD, care în prezent e consilierul personal al unui membru PNL ce va candida la o funcție importantă;

– unii care, imediat dupa alegerile locale din 2012, au intrat în PNL, care în momentul adeziunii lor era în alianța USL alături de PSD-ul lui Dragnea & Ponta și PC-ul proprietarului Antenei 3, Dan Voiculescu;

– aceiași de mai sus, care au rămas în PNL și după ce partidul istoric a fuzionat cu a doua jumătate a FSN-ului, PDL, unde l-au avut coleg, printre alții, pe mult hulitul de către ei în prezent, Gheorghe Falcă;

– unii care au fost prezenti sau reprezentați la întâlnirile dintre antreprenori, reprezentanți ai zonei civice și a patru partide, avute în primăvara lui 2016, cu scopul de a desemna și susține un candidat independent, dar care între timp au uitat.

Bănuiesc că mulți membri USR Arad nu cunosc multe din aceste aspecte, așa cum probabil nu știu că lideri ai filialei Arad au participat la mitinguri electorale, mărșăluind pe străzile Aradului în toamna lui 2012, alături de Dragnea, Ponta și alți lideri ai USL. Precizez că nu agreez talibanismul și maniheismul politic, nu promovez teribilismul moral în politică și nu judec oameni scoțând din context câteva poze.

Având în vedere contextul alegerilor într-un singur tur, lipsa de transparență a administrației Falcă, precum și direcția în care mergeau lucrurile în Arad, mai multe partide și reprezentanți ai zonei civice și mediului de afaceri au considerat că singura șansă de a schimba starea de fapt, era candidatura unui independent cu credibilitate care să aibă susținere mai multor forțe. E ceea ce s-a întâmplat la Budapesta în acest an, unde 6 partide de stânga, centru și dreapta, trecând peste diferențe doctrinare, au ales să susțină un singur candidat pentru a învinge Fidesz-ul lui Orban. Cu toată imaginea proastă a brandului PSD, ultima dată când a avut un candidat propriu pentru primăria Arad au obținut doar 5 % din voturi, deci nu aveau cum să reprezinte un pericol pentru democrația locală arădeană.

Așadar, propun ca această dezbatere să se desfășoare într-o sală încăpătoare, în zi de weekend în intervalul 11 ianuarie – 26 ianuarie. Adresez invitața filialei USR Arad și presei locale, precum și colegilor din PLUS și prietenilor din zona civică. Precizez însă că îmi voi susține singur cauza și voi răspunde oricăror întrebări adresate, colegii si prietenii invitati având doar calitatea de spectatori. Consider important ca dezbaterea să fie filmată și transmisă live pe facebook pentru ca arădenii și în special simpatizanții Alianței USR-PLUS să afle detalii pe care mulți nu le cunoșteau.

Pentru chestiuni organizatorice pot fi contactat pe messenger, unde pot oferi și numărul de telefon sau la adresa de mail sbulumac@gmail.com.

fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine