Spectacol aniversar „Avram Iancu – 200 de ani”

Stire 08.07.2024 0 comentarii


Arădenii sunt invitați, vineri, începând cu ora 19, în Cetatea Aradului,

 la un eveniment de excepție, organizat de Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean. Va fi o experiență muzicală de neuitat, care marchează 200 de ani de la nașterea eroului național Avram Iancu și aduce un omagiu personalității emblematice a celui care a fost intitulat Crăișorul Munților.

În cadrul concertului vor evolua nume mari ale folclorului românesc: Mioara Velicu, Constantin Enceanu, Sava Negrean Brudașcu, Tudor Furdui Iancu, Oana Bozga Pintea, Gelu Voicu, Andreea Voica, Bogdan Toma, Florentina și Petre Giurgi. De asemenea, vor participa Ionuț Langa, Rodica Ardelean-Onița, Petrică Pașca, Edi Motan, Roxana Suciu, Alexandru Pop Zărăndean și Voichița Suba.

Evenimentul va include un recital extraordinar al Orchestrei „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Această orchestră este cunoscută pentru măiestria sa și contribuția semnificativă la promovarea și păstrarea muzicii tradiționale românești.

Gazda spectacolului va fi Iuliana Tudor, cunoscută pentru eleganța și profesionalismul său în prezentarea evenimentelor culturale.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a declarat: „Vă așteptăm cu drag să participați la acest moment special și să celebrăm împreună moștenirea culturală și istorică a Țării Moților. Este o onoare să organizăm acest eveniment aniversar, prin care aducem un omagiu lui Avram Iancu, o personalitate marcantă din istoria noastră. Sperăm ca acest spectacol să fie un prilej de reflecție și de mândrie pentru toți cei prezenți”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, a adăugat: „Avram Iancu a fost și rămâne un simbol al curajului și al luptei pentru dreptate. Prin acest eveniment dorim să păstrăm vie memoria lui și să celebrăm valorile care ne definesc ca popor."

La eveniment, intrarea este liberă, pe baza actului de identitate. Partenerul media al spectacolului este Televiziunea Română.

Foto: Arhiva


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine