Din Arad Utile Din Bucătăria Lui Eliss
Din Bucătăria Lui Eliss: Burger vegan cu cartofi violeți la cuptor și maioneză vegană cu avocado și turmeric
Din Bucătăria Lui Eliss: Burger vegan cu cartofi violeți la cuptor și maioneză vegană cu avocado și turmeric
21/12/2019 ⋅ 0 comentarii

Bună dimineața, stimați cititori! Mai sunt câteva zile până la Crăciun și știu cât de ocupați sunteți cu pregătirile pentru această perioadă. Pentru că am avut comandă de burgeri vegani zilele acestea, vă las aici rețeta pentru unul dintre acele feluri de burgeri vegani pregătiți. 

Ca de obicei, e o rețetă ușoară și potrivită atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Dacă vă rămâne compoziție pentru chiftele, o puteți congela și folosi la nevoie.

Ingrediente (pentru 4 burgeri) :

-300 g mazăre fiartă

-300 g porumb fiert

-300 g ciuperci 

- 100 g pesmet

- o ceapă roșie 

- 6 căței de usturoi

- o legătură de coriandru 

- sare

- piper

Se amestecă toate ingredientele într-un blender, se formeză chiftelele de burgeri și se lasă la frigider până ne ocupăm de maioneză și cartofi. 

Ingrediente pentru maioneză:

- 3 avocado

- 50 ml ulei 

- sare 

- piper 

- sucul de la o lămâie 

- turmeric

Se mixează toate ingredientele de mai sus și se lasă la frigider. Simplu, nu?

Scoatem chiftelele pentru burgeri, pornim cuptorul la 190 grade și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi le lăsăm în cuptor pentru 30 de minute. Am încercat de altfel și varianta la grill, procesul durează cam 10 minute (5 minute se lasă chiftelele pe o parte, apoi le întoarcem și le mai lăsăm încă 5 minute. Le-am uns cu puțin ulei pe ambele părți) și sunt la fel de bune ca la cuptor.

Și acum, cartofii. 

Puteți folosi cartofi dulci, cartofi albi sau roșii ori cartofi violeți, care au un gust și o culoare deosebit de plăcute. Cartofii se feliază, se trec prin pesmet și se pun la cuptor pentru 10 minute, la 180 grade.

Asamblăm burgerul altfel: punem chiflele puțin pe grătar sau la cuptor, cât să prindă o crustă crocantă. Se unge partea de jos a chiflei cu maioneză, adăugăm salată verde, felii de roșii, chifteaua pentru burger, din nou maioneză, apoi felii de ceapă roșie, se pune capacul și se servește alături de cartofi. Puteți adăuga ardei iute, tofu, ciuperci sau orice vă bucură papilele gustative.

Vă doresc, oameni frumoși, să vă bucurați de viață și să îi apreciați pe cei din jur la fel de mult în fiecare zi, așa cum o facem în perioada Crăciunului! 

Sărbători cu fericire în suflete! Pe sâmbăta viitoare, cu noi rețete Din Bucătăria Lui Eliss.

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.