Național Life Ultima oră
Taragotistul Sergiu Cipariu a încetat din viață
Taragotistul Sergiu Cipariu a încetat din viață
07/01/2020 ⋅ 1 comentarii

Este doliu în rândul iubitorilor de folclor românesc. Sergiu Cipariu a murit la vârsta de 70 de ani. Taragotistul a fost găsit decedat de către soția sa, la scurt timp după ce se jucase cu nepoții săi, relatează Turnul Sfatului.

 Vestea că Sergiu Cipariu a încetat din viață a fost anunțată de managerul Ansamblului Folcloric Profesionist ”Cindrelul Junii Sibiului”: ”Suntem mâhniți de aflarea unei vești triste… A plecat dintre noi un mare artist, prieten al Junilor Sibiului, prieten al familiei Macrea și al multor oameni care l-au aplaudat și l-au iubit… SERGIU CIPARIU. Dumnezeu să îl ierte! Sincere condoleanțe familiei! Ni-l vom aminti mereu prin talentul și jovialitatea sa, prin cântecele nepieritoare”, a anunțat Silvia Macrea. 

Un desăvârșit interpret, iubit de public, taragotist fără pereche, memorabil iubitor de poezie românească, doină și cântec popular, Sergiu Cipariu a slujit întreaga viață scenei și cântecului popular, moartea artistului fiind o pierdere imensă pentru folclorul românesc. Rapsodul îmbrăcat în straie românești a dus frumusețea muzicii tradiționale pe scenele României și ale Europei, în numeroasele concerte pe care le-a susținut de-a lungul anilor.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

31.01.2020 12:50
cornel
DUMNEZEU sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace . Parca a plecat prea repede din mijlocul nostru cu taragotul sau fermecat.Am fi dorit sa-l mai ascultam.