Național Life
Faceți lumea un loc mai bun, pentru voi și pentru noi! Mesajul celor 75 de copii cu deficiențe de vedere și auz care au cântat la Românii au talent
Faceți lumea un loc mai bun, pentru voi și pentru noi! Mesajul celor 75 de copii cu deficiențe de vedere și auz care au cântat la Românii au talent
21/02/2020 ⋅ 1 comentarii

75 de copii și un mesaj: Faceți lumea un loc mai bun, pentru voi și pentru noi! Moment de o deosebită sensibilitate, în această seară, la Românii au talent, când 75 de copii cu deficiențe de vedere și auz au interpretat melodia "Heal the World". 

Copiii nu au venit pe scena emisiunii pentru marele premiu ci pentru a arăta întregii Românii că și niște  copii cu deficiențe de auz sau de vedere se pot dezvolta împreună prin muzică. Și au arătat asta cu prisosință, având în vedere reacțiile juraților, reacțiile celor din sală și a celor de acasă, care au scris sute de mesaje pline emoție și apreciere la adresa copiilor și a celor care au făcut posibil acest moment. 

"Unim Romania prin muzica!" Ce vis frumos, pus in practica perfect de acesti superbi copii!”; ”M-au emoționat foarte tare ! Felicitări copiilor și tuturor celor care au contribuit pentru ajungerea lor aici ! Felicitări si succes pe mai departe!”; ”Extraordinar! Am plâns de la primul vers! Nu am cuvinte, emoție pură, îngerași!”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pagina de socializare a emisinunii. 

Cantus Mundi, un cor pentru toţi copiii, devenit program naţional de integrare socială

Înainte de a deveni un program național finanțat de Guvernul României și coordonat de un comitet interministerial, Cantus Mundi a fost un concept în mintea dirijorului internațional Ion Marin, care și-a propus să creeze cel mai amplu program de integrare socială prin cânt coral destinat copiilor și tinerilor din România. Primul pas în conturarea acestui demers a fost implicarea membrilor Corului Madrigal, ansamblu a cărui experiență profesională depășește jumătate de secol pe scene de pe întreg mapamondul. Astfel, în 2011, ideea dirijorului Ion Marin a devenit realitate, prin mobilizarea voluntară a Madrigalului, iar în 2014 a devenit instituție, prin Hotărârea de Guvern nr. 821/2014, fiind lansată oficial pe 29 septembrie 2014 în Sala Rosetti a Parlamentului României. Cu această ocazie, peste 700 de copii au cântat pentru prima dată împreună pe aceeași scenă, sub coordonarea Annei Ungureanu, dirijorul Corului Madrigal, demonstrând că "doar muzica ne poate uni", așa cum ne transmite și imnul Cantus Mundi, compus de fondatorul programului, conform site-ului lor. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

22.02.2020 10:22
Diaconescu Octavian
Nu toti copiii au deficienta de vedere si auz. Mesajul este interpretat gresit.