Din Arad Cultură Religie Ultima oră
(FOTO) Cea mai captivantă expoziție de Biblii, la Arad, timp de șapte zile
(FOTO) Cea mai captivantă expoziție de Biblii, la Arad, timp de șapte zile
26/02/2020 ⋅ 1 comentarii

În această dimineață, începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană ”A.D. Xenopol” Arad, a avut loc vernisajul expoziției ”Muzeul Bibliei”, organizată de Biblioteca Județeană ”Alexandru D. Xenopol” Arad și Asociația ”Renașterea Familiei” din Timișoara, împreună cu Arhiepiscopia Aradului, Prefectura Județului Arad, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Complexul Muzeal Arad și Centrul Cultural Județean Arad. 

În prezența reprezentanților tuturor cultelor religioase din județul Arad, după ora 10.30 s-a desfășurat conferința ”Creștin-democrația în contemporaneitate”. 

”Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu”

Inițiativa organizării acestui eveniment a fost generată tocmai din dorința organizatorilor de a promova Sfânta Scriptură și de a sublinia influența pe care aceasta o are în mod special în viața omului, dar și în istorie, artă și muzică.  

”Am organizat acest muzeu, cu scopul de a sublinia faptul că Biblia nu trebuie să fie o piesă de muzeu, ci trebuie citită, studiată și aplicată în viața de zi cu zi”, a precizat dr. Ionel Tuțac, președintele Asociației Renașterea Familiei.

Ce puteți vedea

Muzeul Bibliei cuprinde o expoziție temporară de aproximativ 1000 de exemplare de Biblii din întreaga lume aflate în colecția privată a dr. Ionel Tuțac.

Printre exponate se află cel mai mic exemplar al Bibliei Gutenberg, un sul al Cărții Estera de 6,5 metri, o Biblie în latină din anul 1700, un Evangheliar din 1761 apărut sub patronajul domnitorului Gavriil Callimachi, o biblie-breloc ce a aparținut lui Billy Graham, un manuscris de la 1250, o pagină din prima ediție King James Version, zeci de biblii în limba română (diferite ediții), Biblia Mitropolitului Andrei Șaguna, dar și tablouri cu diferiți oameni care pe parcursul anilor au fost parte a procesuluiu de traducere și tipărire a Sfintelor Scripturi. Și multe, multe altele...

Program de vizitare

În intervalul 26 februarie, ora 12.00 – 3 martie, ora 18.00, Expoziția ”Muzeul Bibliei” va fi deschisă zilnic publicului larg, 

În zilele lucrătoare, între orele 10.00 - 18.00 

Sâmbăta și duminica, între orele 10.00 - 13.00

Intrarea este liberă, toate grupurile beneficiind de ghizi special instruiți pentru prezentare. 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

07.03.2020 14:26
Mircea Dan Irimescu
Se preconizează ca această impresionanta colecţie de Biblii să devină din anul 2021 Muzeu permanent al Bibliilor în Timişoara, când acest oraş va deveni Capitală Culturală Europeană. Ar putea fi al patrulea muzeu al Bibliilor din Europa, dupa cele din Londra, Amsterdam şi Budapesta iar ca mărime al treilea. Altminteri este cea mai mare colecţie privata de Biblii.