Religie Externe
S-a interzis intrarea pelerinilor în Sfântul Munte Athos
S-a interzis intrarea pelerinilor în Sfântul Munte Athos
20/03/2020 ⋅ 0 comentarii

Sfânta Chinotită, organul suprem administrativ, legislativ, executiv şi judecătoresc din Sfântul Munte Athos, a luat decizia, joi, 19 martie, de a interzice intrarea pelerinilor în Sfântul Munte, pentru moment, în contextul pandemiei de coronavirus.

De asemenea, nu sunt permise nici călătoriile monahilor athoniți de la o mănăstire la alta, iar cei care doresc să intre sau să iasă din Sfântul Munte Athos trebuie să aibă acordul mănăstirilor de care aparțin. Cu permisiunea specială a Sfintei Epistasii (organul executiv al Sfintei Chinotite), vor putea intra în Muntele Athos doar muncitorii sau alte persoane cu scop specific, în urma unei solicitări motivate.

Toți pelerinii care se află în acest moment în mănăstirile Muntelui Athos vor pleca în cursul zilei de astăzi, conform deciziei publicate pe romfea.gr., citat de doxologia.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.