Național Religie Ultima oră
Mănăstirea Prislop și-a serbat hramul istoric
Mănăstirea Prislop și-a serbat hramul istoric
08/05/2020 ⋅ 0 comentarii

Obișnuiți a începe articolele despre hramurile Mănăstirii Prislop cu ”mii de pelerini au luat Calea Prislopului”, astăzi… imaginile venite de acolo au vorbit despre liniște. O liniște poate chiar mai pătrunzătoare decât cea din anii imediat următori Revoluției și primii de la înființarea Seminarului Teologic ”Sfânta Ecaterina”. 

În contextul pandemiei de coronavirus, hramul istoric al Mănăstirii Prislop, Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, s-a serbat doar în prezența viețuitoarelor așezământului monahal. 

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de soborul slujitor condus de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Nestor Dinculeană, vicar administrativ eparhial, care, în cuvântul de învățătură le-a îndemnat pe maici ca ”în această perioadă de încercare, să se întărească în credință prin rugăciuni stăruitoare către Milostivul Dumnezeu și către Sfinții care ocrotesc Mănăstirea de la Prislop”, după cum informează Episcopia Devei și Hunedoarei. 

Pe Calea Prislopului nu au fost astăzi miile de pelerini despre a căror jertfă eram obișnuiți a scrie… însă, cu siguranță, cărările, ungherele știute și neștiute ale Prislopului au fost mai pline ca niciodată de rugăciunile, gândurile și dorul de poienița care adăpostește Crucea la umbra căreia, de-a lungul vremurilor, sute de mii de români și-au așezat necazurile și rugile...

 

Foto: Mark Georg / EDH

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.