Național Cultură Ultima oră
Fundația ”Doina Cornea”, apel de susținere a candidaturii Anei Blandiana la Premiul Nobel pentru Literatură 2021
Fundația ”Doina Cornea”, apel de susținere a candidaturii Anei Blandiana la Premiul Nobel pentru Literatură 2021
01/06/2020 ⋅ 1 comentarii

Fundaţia ”Doina Cornea” a lansat, chiar de ziua Doinei Cornea, un apel de susţinere a candidaturii scriitoarei Ana Blandiana la Premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2021. Apelul se adresează ”întregii societăţi româneşti, instituţiilor statului, fundaţiilor şi asociaţiilor”.

”Pentru că România are încă valori şi pentru că acestea trebuie să fie respectate şi cunoscute - atât în ţară, cât şi în străinătate -, Fundaţia "Doina Cornea", împreună cu alte personalităţi marcante ale vieţii literar-culturale româneşti şi din diaspora, propune şi susţine candidatura doamnei Ana Blandiana la Premiul Nobel pentru literatură pe anul 2021”, precizează Fundaţia ”Doina Cornea” în apelul lansat sâmbătă. 

Cei care doresc să susțină candidatura Anei Blandiana o pot face semnând în tabelul de pe site-ul fundaţiei Doina Cornea sau să trimită semnătura, însoţită, sau nu, de un mic text de susţinere a candidaturii, adresat Academiei Suedeze şi Comitetului de decernare a Premiilor Nobel, pe adresa Fundaţiei ”Doina Cornea” din Cluj-Napoca.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

02.06.2020 09:40
virgil andronescu
Buna ziua. Ma bucura sa ciesc un astfel de Apel. Am avut onoarea de a o cunoaste personal pe Doamna poeziei romanesti, Ana BLANDIANA la Braila. Multumesc Domnului pentru acest fapt! Va adresez o rugaminte: pot prelua acest articol cu link catre Glasul Cetatii pe site-ul meu https://orabrailei.wordpress.com/ , imi permiteti sa duc Apelul mai departe? Pe Doamna Doina Cornea am admirat-o nespus de mult. Va multumesc pentru ascultare!