Național Cultură Ultima oră
”Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, prezentat online la TNB
”Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, prezentat online la TNB
05/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Spectacolul ”Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare, în regia lui Petrică Ionescu, va fi prezentat online, în weekend, de Teatrul Naţional din Bucureşti.

”Visul unei nopţi de vară” de la Naţionalul bucureştean reuneşte elemente de autentică poezie shakespeariană, umor, bulversante construcţii vizuale, balet şi un excepţional fond muzical.

”Coborând obligatoriu prin experienţele şi pulsaţiile noastre în grotele, în beciurile cele mai joase şi adânci ale conştiinţei noastre, ne iniţiem, revenind la suprafaţă mai evoluaţi. Iubirea este, în viziunea foarte pesimistă a lui Shakespeare, numai o iluzie, ca şi teatrul şi viaţa însăşi. Am descoperit deriziunea absolută şi cruzimea fără scăpare a experienţei amoroase. Iluziile fără sfârşit. Aceste adevăruri multiple am încercat să le transmit cu cruzime, păstrând sarcasmul şi umorul prezent în fiecare inflexiune a textului shakespearian”, declara Petrică Ionescu, citat în comunicatul remis Agerpres.

Spectacolul va putea fi vizionat pe canalul de YouTube al Teatrului Naţional vineri, de la ora 16.00, şi sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00.

 

Foto credit: Florin Ghioca, Chris Jaeger

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.