Național Cultură Ultima oră
„Istorii din Arhive”- Personalitatea lui Mihai Eminescu în documente păstrate la Arhivele Naţionale
„Istorii din Arhive”- Personalitatea lui Mihai Eminescu în documente păstrate la Arhivele Naţionale
18/06/2020 ⋅ 0 comentarii

Arhivele Naționale ale României au revenit astăzi cu un nou episod ”Istorii din Arhive”. Episod pentru care Laura Ghermec s-a documentat din dorința de a ne aduce în prim-plan aspecte ale personalităţii lui Mihai Eminescu, creionate pe baza câtorva mărturii scrise ale unor apropiaţi ai poetului, păstrate la Arhivele Naţionale ale României, în fondul personal care-i poartă numele.

Datorită mărturiilor despre Mihai Eminescu, rămase de la Veronica Micle, Ion Luca Caragiale, Nicolae Iorga şi de la alţi apropiaţi, putem conştientiza, astăzi, complexitatea personalităţii acestuia.

Mini-documentarul propus de Arhivele Naționale ale României aduce în prim-plan aspecte ale personalităţii lui Mihai Eminescu, creionate pe baza câtorva mărturii scrise ale unor apropiaţi ai poetului. 


 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.