Național Life Ultima oră
Maria Dragomiroiu împlinește astăzi 65 de ani
Maria Dragomiroiu împlinește astăzi 65 de ani
11/07/2020 ⋅ 0 comentarii

Cântăreaţa de muzică populară Maria Dragomiroiu s-a născut la 11 iulie 1955, în localitatea Ioneşti, judeţul Vâlcea. A plecat foarte tânără din comuna natală, mergând la şcoală în Bucureşti. A urmat cursurile Liceului ''I. L. Caragiale'', iar în perioada în care era elevă s-a înscris la concursul "Floarea din grădină". A trecut de etapele eliminatorii cu note maxime, însă la ultima etapă juriul a ezitat să-i decerneze trofeul pe motiv că glasul său seamănă cu al Mariei Tănase. În cele din urmă, juriul i-a acordat nota 10, iar tânăra Maria a obţinut trofeul "Floarea din grădină". Din acel moment colegii de liceu şi profesorii îi spuneau "floricica noastră", potrivit site-ului artistei, www.mariadragomiroiu.ro.

Primul album care i-a apărut a fost ''Floricică de pe coastă'', în 1983, care s-a vândut în peste un milion de exemplare. Au urmat trei discuri care îi poartă numele, în 1985, 1987 şi 1988. În 1991, a lansat albumul ''Of, lume, cum eşti făcută'', iar din 1995 a scos an de an albume: ''Viaţa-i un noroc'' (1995), ''Lume dragă'' (1996), ''Omule, om bun să fii'' şi ''Cine iubeşte şi lasă'' (1997), ''Doamne, multe trag'' (1998), ''Dragoste, otravă dulce'' (1999), conform aceleiași surse.

De atunci, viaţa artistei s-a împărţit mereu între concerte, turnee şi familie - artista având o fiică şi un fiu. Iubeşte muzica, îşi iubeşte meseria, îi place să le cânte oamenilor, dar dorul de casă şi de copii a însoţit-o mereu când a fost departe. De-a lungul carierei, apreciata cântăreaţă a primit numeroase premii şi distincţii. În toamna anului 2015, Maria Dragomiroiu a susţinut, la Sala Palatului, un concert care a marcat 35 de activitate artistică, iar în 2019 a devenit Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti. În 2015 a apărut, la Editura All, cartea "Maria Dragomiroiu. Cântecul şi dragostea", care cuprinde confesiuni ale artistei adunate şi scrise de Oana Georgescu. 

La mulți ani, Maria Dragomiroiu!

 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.