Național Ultima oră
Astăzi a avut loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est
Astăzi a avut loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est
23/07/2020 ⋅ 0 comentarii

La Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) "Getica" din Cincu, în prezența Președintelui României, Klaus Iohannis, a ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, a șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană şi a șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a avut loc ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) şi etapa finală a Exercițiului cu termen scurt de notificare (ETSN), cu participarea integrată a unor unități și mari unități aparținând Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene Române.

În cadrul ceremoniei, s-a dat citire ordinului de împuternicire a comandantului MNC-SE, generalul-maior Tomiță Cătălin Tomescu, căruia i-a fost înmânat Drapelul de Identificare al Corpului Multinațional Sud-Est.

La Exercițiul cu termen scurt de notificare au participat aproximativ 1.000 de militari și peste 200 mijloace tehnice şi a avut ca scop perfecționarea procesului de integrare a capabilităților militare pentru executarea sincronizată a unor acțiuni militare complexe.

Exercițiul şi-a propus, totodată, verificarea stării de operativitate a structurilor din subordine, fără parcurgerea etapelor de planificare obișnuite pentru organizarea unui exercițiu la acest nivel, urmărind ca, în termen de cinci zile de la notificare, structurile din subordine să fie în măsură să-și demonstreze capacitatea de luptă în context interarme, multi-domeniu și întrunit.

 

Foto: Cristian Dobre

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.