Național Ultima oră
Veteranul de război Ștefan Grosu a împlinit 99 de ani
Veteranul de război Ștefan Grosu a împlinit 99 de ani
23/11/2020 ⋅ 0 comentarii

Veteranul de război căpitan în retragere Ștefan Grosu a împlinit frumoasa vârstă de 99 de ani.

Domnul Ștefan Grosu fost înrolat în anul 1944 la Roșiorii de Vede, fiind încadrat la Regimentul 3 Artilerie Antitanc Brăila pe funcția de servant la tun. Regimentul a fost dislocat în comuna Cerna din județul Tulcea, iar după 23 august 1944, a fost trimis pe Frontul din Est, în Ungaria și apoi în Cehoslovacia, la Brno.

„Din Ungaria până în Cehoslovacia am mers doar pe jos, în marș, mai mult noaptea pentru a nu fi văzuți de inamic. Parcurgeam chiar și 40 de kilometri pe ger, echipați doar cu veston și pantaloni, timp de mai multe luni, pândind blindatele inamice. Mâncam doar arpacaș sau doar o pâine pe zi. Cu toate acestea am supraviețuit și am scăpat teafăr și nevătămat. Am luptat pe front până în anul 1945, când s-a anunțat că războiul s-a terminat. După război am lucrat ca asistent medical ghipsar la Spitalul Grigore Alexandrescu, de unde am ieșit la pensie”, a relatat veteranul de război, conform reprezentanților Direcției Calitatea Vieții Personalului.

Mulți ani cu sănătate, respect și recunoștință, domnule Ștefan Grosu!

Foto: Arhiva DCVP

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.