Ultima oră Externe
Veteranul care a strâns peste 33 de milioane de lire sterline pentru sistemul sanitar britanic s-a infectat cu coronavirus
Veteranul care a strâns peste 33 de milioane de lire sterline pentru sistemul sanitar britanic s-a infectat cu coronavirus
31/01/2021 ⋅ 0 comentarii

Căpitanul Tom Moore, în vârstă de 100 de ani, care a strâns peste 33 de milioane de lire sterline pentru sistemul sanitar britanic, este în spital, el fiind testat pozitiv cu coronavirus, a anunţat fiica sa, Hannah.

Veteranul a fost internat în spitalul Bedford, duminică, după ce a acuzat probleme respiratorii. În ultimele săptămâni, căpitanul a fost tratat pentru pneumonie şi recent el a fost testat pozitiv cu Covid-19, potrivit news.ro.

”El a fost acasă împreună cu noi până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru a respira mai uşor. Este tratat într-un salon, nu este la terapie intensivă”, a notat pe Twitter fiica acestuia.

Tom Moore, veteran britanic din Al Doilea Război Mondial, a atras atenţia întregii lumi cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce urma să împlinească 100 de ani. În cele din urmă el a strâns peste 33 de milioane de lire sterline pentru Serviciul Naţional de Sănătate (NHS).

În iulie 2020, regina Elizabeth II i-a acordat lui Moore titlul de cavaler, recunoscându-i astfel meritele pentru că a ridicat moralul conaţionalilor lui în timpul perioadei de izolare şi a strâns suma record în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici.


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.