Național Cultură Ultima oră
Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare, 30 de ani de la redeschidere
Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare, 30 de ani de la redeschidere
07/04/2021 ⋅ 0 comentarii

Marți, 6 aprilie 2021, Romfilatelia a participat la evenimentul organizat de Biblioteca Academiei Române, la ceas aniversar :  Mănăstirea Voroneţ, 533 de ani de la înfiinţare, 30 de ani de la redeschidereîn Sala “Th. Pallady” a Bibliotecii Academiei Române.

Expoziţia a fost deschisă de către prof. ing. Nicolae Noica, Directorul General al Bibliotecii Academiei, membru de onoare al Academiei Române şi au fost prezenţi  Acad. Ioan-Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Stavrofora Irina Pântescu, întâia stareță a Mănăstririi Voroneț, Acad. Răzvan Theodorescu, Vicepreşedinte al Academiei Române, actuala Stareță-Stavrofora dr. Gabriela Platon si doamna Irina Cajal, Subsecretar de stat al Ministerului Culturii.

Expoziţia, curatoriată de Gabriela Dumitrescu, şef serviciu Manuscrise, Carte Rară, constituie o sinteză retrospectivă a celor peste 500 de ani de istorie şi cultură pe care Mănăstirea Voroneţ, ctitorie a domnitorului Ştefan cel Mare, i-a reprezentat pentru Ţara Moldovei.

În cadrul expoziției, a fost expus panoul creat de Romfilatelia, sub egida “România în patrimoniul cultural UNESCO”, fiind ilustrate timbre din cadrul emisiunilor de mărci poștale, având ca tematică “Mănăstirea Voroneț” din perioada 1967-2008.

Succesul proiectelor culturale pe care Romfilatelia, partener tradițional al Academiei Române, le-a realizat de-a lungul timpului cu această instituție, ne confirmă încă o dată importanța promovării istoriei, artei și culturii naționale, identități și valori apreciate și prețuite atât de români, cât și de străini.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.