Național Ultima oră
Astăzi se împlinesc 45 de ani de când Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică
Astăzi se împlinesc 45 de ani de când Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică
18/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Pe 18 iulie 1976, la doar 14 ani, Nadia Comăneci intra în istoria sportului, obținând prima notă de 10 din lumea gimnasticii la Jocurile Olimpice de la Montreal. 

Gimnasta din Oneşti reușea, în urmă cu 45 de ani, un exerciţiu perfect la bârnă. Un exercițiu care avea să o transforme pe Nadia Comăneci în prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică.

La 40 de ani de la momentul primului 10, marea campioană declara pentru Reuters: "Îmi amintesc când am început exerciţiul. Am crezut că am reuşit o evoluţie bună, însă nu m-am gândit că am avut o evoluţie perfectă. Ştiu că nu m-am uitat la tabelă, deoarece mă gândeam deja la exerciţiul de la bârnă după ce terminasem. Apoi am auzit un zgomot mare în sală, m-am uitat în jur, am întors capul şi am văzut tabela. Prima oară am văzut numărul meu de concurs, 073, iar apoi nota 1.00 care era dedesubt. (...) Totul s-a petrecut foarte repede". Ea a adăugat: "Obţinerea primului 10 din istorie a fost un lucru mare, însă faptul că nici măcar tabela electronică nu şi-a putut da seama cum să afişeze scorul a făcut povestea şi mai istorică".

Mulțumim, Nadia!


Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.