Național Religie Ultima oră
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlinește astăzi 70 de ani
Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlinește astăzi 70 de ani
22/07/2021 ⋅ 0 comentarii

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, aniversează astăzi, 22 iulie, împlinirea vârstei de 70 de ani. 

Deși sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, zilele în care prilej avem a-i dori sănătate, bucurie și bună sporire întru mulți ani în păstorirea poporului român sunt mai multe (de Sfântul Ilie, dar și de Sfântul Proroc Daniel), acestora se adaugă în mod firesc și ziua nașterii. Astăzi, această binecuvântată zi, atât pentru Prefericirea Sa cât și pentru poporul căruia i-a fost rânduit spre păstorire.  

Conform Biroului de Presă al Patriarhiei Române, astăzi, joi, 22 iulie, la plinirea celor 7 decenii de viață, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale va fi săvârșită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni. 

La finalul acestei slujbe se va citi Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. 

După aceste momente liturgice se va desfășura, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei, un Moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice. În încheiere vor fi prezentate un volum şi un film aniversar.” 

Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naștere a Patriarhului României pot fi înmânate direct la Cabinetul Patriarhal sau trimise la adresa de e-mail cabinet.patriarhal@patriarhia.ro, ori la numărul de fax 021.406.71.62. 

Întru mulți ani, Părinte Patriarh! 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.