Din Arad Ultima oră Cultură
Artista Zoe Eisele Szücs a încetat din viață la 73 de ani
Artista Zoe Eisele Szücs a încetat din viață la 73 de ani
11/08/2021 ⋅ 0 comentarii

Pictorița Zoe Eisele Szücs a încetat din viață în cursul zilei de luni, 9 august 2021, după ce în urmă cu o săptămână suferise o intervenție chirurgicală. Astăzi, 11 august, se pot prezenta condoleanțe la casa mortuară Silentium, vizavi de cimitirul Pomenirea. 

Născută în 8 iulie 1948 la Oradea, aceasta a fost mai târziu absolventă a Academiei de Arte Vizuale „Nicolae Grigorescu” București, promoția 1973, la secția de pictură a maestrului Corneliu Baba. Pictorița a fost membru al Uniunii Artiștilor Plastici și UNITER. 

În 1999 a primit „Premiul Special pentru imagine expresionistă în pictură”, iar în 2011- un titlu de excelență, în semn de recunoaștere și prețuire a activității profesionale, precum și pentru preocupările constante de promovare a imaginii Aradului. 

A expus în țară și în străinătate, mai precis în Germania, Elveția. Polonia, Danemarca, Italia și Ungaria.  

Ultima expoziție personală a avut-o chiar la Arad, în octombrie 2004, se arată pe pagina Galeriei Delta. 

Înmormântarea va avea loc joi, 12 august, la ora 12, la cimitirul Pomenirea.

Dumnezeu să o odihnească în pace! 

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.