Național Ultima oră Comunicate de Presă
Canotajul pe mare a fost lansat oficial în România
Canotajul pe mare a fost lansat oficial în România
12/08/2021 ⋅ 0 comentarii

Canotajul pe mare, o disciplină care este posibil să se regăsească în programul următoarelor ediţii ale Jocurilor Olimpice, a fost lansat oficial în România în cadrul unui eveniment organizat de Federaţia Română de Canotaj la Mamaia, se arată într-un comunicat de presă remis Agerpres.

"Canotajul pe mare, care va fi o nouă disciplină olimpică, a fost lansat azi oficial în România în cadrul unui eveniment derulat pe Plaja Reyna din Mamaia, în prezenţa Elisabetei Lipă, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, şi unor sportivi din lotul naţional printre care Simona Radiş, medaliată cu aur în proba de dublu vâsle feminin la JO de la Tokyo şi Ştefan Constantin Berariu, medaliat cu argint în proba de patru rame masculin", se arată în comunicatul citat.

Elisabeta Lipă a declarat că îşi doreşte ca România să demonstreze că poate avea rezultate şi în această nouă ramură a canotajului, care se mai numeşte şi canotaj de coastă.

"Ceea ce îmi doresc de la această nouă disciplină, canotajul pe mare, este să ne dezvoltăm frumos. Să arătăm că se poate face performanţă şi în această ramură a canotajului. Este o disciplină care va fi inclusă în programul Jocurilor Olimpice. Anul trecut, spre exemplu, România a obţinut o medalie de bronz la 2020 European Coastal Challenge prin echipajul de 4x+M, compus din Agafiţei Vasile, Carpea Cosmin, Mihălescu Costel, Cojocaru Cristian şi cârmaci Ştefan Florin. Aşa că viitorul canotajului pe mare sună frumos", a spus Lipă.

La evenimentul de pe plaja din Mamaia au participat printre alţii fosta atletă Doina Melinte, fostele canotoare Valeria Răcilă, Viorica Susanu, Camelia Macoviciuc, Angela Alupei şi Rodica Florea, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, şi preşedintele Consiliu Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

Canotajul de coastă reprezintă versiunea extremă, partea plină de aventură a canotajului. Se practică pe mare şi este o ramură a canotajului foarte populară în ţări precum Italia, Franţa sau Marea Britanie. Ambarcaţiunile cu ajutorul cărora se practică canotajul de coastă sunt mai robuste şi mai stabile decât cele pentru canotajul clasic.

Redacția Glasul Cetății își rezervă dreptul de a selecta și modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.