Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vreme extremă în România: VISCOL la munte și primăvară la câmpie. S-a emis alt COD ROȘU de ninsoare

Este vreme extremă în România. Avem visol la munte și primăvară la câmpie. Este acum în vigoare primul cod roșu din acest an și sunt vizate zonele montane, dar și pentru restul țării meteorologii au emis avertizări de tip cod galben sau portocaliu. În sud, azi temperaturile se ajunge la 22 de grade Celsius. 

Vreme extremă în România: VISCOL la munte și primăvară la câmpie. S-a emis alt COD ROȘU de ninsoare
Comentează 0

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineaţa, o avertizare nowcasting Cod roşu de viscol puternic în zona de munte a judeţului Cluj.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri altitudine, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului care vor depăşi 140 km/h, determinând scăderea vizibilităţii.

De asemenea, până la ora 11:00, se vor afla sub Cod galben de intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 55 - 65 km/h, localităţile: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Sadu şi Boiţa din judeţul Sibiu.

Este al doilea cod roșu emis în acest an. Ieri a fost emisă o alertă cod roșu de viscol în zona centrală a României. În Carpații Meridionali la peste 1800 de metri va ninge puternic și vântul va avea rafale de aproape 140 km/h.  

Pe lângă codul roșu din Meridionali, ANM a emis și un cod portocaliu pentru zona Munților Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali.

La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic cu rafale de peste 100...110 km/h, în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 100...110 km/h și precipitații mixte.

La polul opus, sudul României înregistrează temperaturi pozitive fără precedent în istoria recentă! Valoarea termică de astăzi este neobișnuit de mare, în condițiile în care media istorică pentru luna ianuarie este una dintre cele mai coborâte din an în București. 22 de grade sunt anunțate pentru miercuri în Capitală.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite