Vizita de studiu la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”

Stire 23.11.2023 0 comentarii


În perioada 15–17 noiembrie 2023, în cadrul proiectului Stairway to SDG 3.0, Predict CSD Consulting a organizat un curs de formare pentru profesori și membri ai unor organizații din diferite țări europene, cu scopul de a testa și utiliza platforma de e-learning și învățare bazată pe joc dezvoltată a proiectului.

Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, în calitate de partener local al organizației gazde, Predict CSD Consulting, a pregătit o vizită de studiu pentru participanți în data de 16 noiembrie 2023. În cadrul acesteia, reprezentanți ai colegiului, cadre didactice împreună cu elevi, au prezentat oferta educațională și activitățile curente ale instituției, cu accent deosebit pe proiectele de mediu și de mobilitate implementate (elevele Blaju Maria și Crucian Bianca au detaliat implicarea a 20 de elevi din Colegiu în proiectul european Pro Park). Participanții, proveniți din șase țări europene (Spania, Italia, Portugalia, Grecia, Belgia, România), au fost dornici să afle cât mai multe detalii și să schimbe impresii cu privire la activitățile educaționale în domeniul protecției mediului.

În timpul cursului de formare organizat în Arad, a fost prezentată și testată platforma de e-learning Sustainability Makers, a fost testat jocul 2D complementar activităților incluse în această platformă, având loc și sesiuni de feedback pentru întregul program educațional.

Implicarea Colegiului Național „Elena Ghiba Birta" a fost benefică pentru ca participanții să înțeleagă contextul educațional local, dar și pentru a cunoaște exemple de proiecte care au în centru mobilitatea elevilor și a profesorilor. Sesiunea locală de la colegiu a fost facilitată de către prof. Camelia Avramescu, director adjunct, prof. Marius Țiu și prof. Nicoleta Giurgiu, reprezentanți ai comisiei de proiecte internaționale din școală.

Proiectul Stairway to SDG 3.0, finanțat prin programul Erasmus+, vizează implementarea unor acțiuni concrete în domeniul dezvoltării durabile. În principal, este vorba de crearea unor instrumente digitale, necesare pentru centrele vocaționale și de formare în dezvoltarea unor programe educaționale inovative, interdisciplinare, care au ca tematică sustenabilitatea. Organizațiile care implementează proiectul sunt: Amycos (Spania), Universitatea Odisee (Belgia), Tyto SRL (Italia), Centrul Mediteranean pentru Mediu (Grecia), Idycos (Spania), Rosto Solidário (Portugalia), Predict CSD Consulting (România).

Organizația gazdă, Predict CSD Consulting, este activă în domeniul educației non-formale, având experiență în implementarea de proiecte europene, dezvoltarea de programe de e-learning, crearea de jocuri 2D și 3D cu conținut educațional, organizarea de cursuri de formare și de evenimente educaționale și culturale.

Mai multe detalii despre proiect și despre platforma educațională aferentă sunt disponibile pe website-ul proiectului: www.sustainabilitymakers.eu.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
melthdesign.ro/
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine