Ziua Mondială a Mediului la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului (FOTO)

Stire 06.06.2024 0 comentarii


„Pământul nostru. Viitorul nostru. Noi suntem #GenerațiaRestaurării”

Tema propusă de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) pentru celebrarea Zilei Mondiale a Mediului în 2024 este „#GenerațiaRestaurării” („#GenerationRestoration”), având sloganul „Pământul nostru. Viitorul nostru. Noi suntem #GenerațiaRestaurării”.

Campania din acest an se concentrează pe adoptarea de politici și strategii, precum și pe inițierea de activități menite să sublinieze importanța restaurării și regenerării terenurilor degradate, combaterii deșertificării și creșterii rezistenței la secetă.

Marcând anual, această zi importantă, prin activități specifice, încurajăm conștientizarea și acțiunile la nivel local pentru protecția mediului.

În fiecare an, pe 5 iunie, lumea întreagă celebrează Ziua Mondială a Mediului, un eveniment global la care se alătură și Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului, împreună cu conducerea, profesori și elevi.

În 2024, acestă zi este marcată prin activități  desfășurate în cadrul proiectului „Împreună pentru Ziua Mediului” cu Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad – Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului și R.N.P. Romsilva – Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului.

Elevii, studenții și profesorii prin participarea la workshopuri și activități educative despre importanța restaurării ecosistemelor au răspuns la un apel urgent la acțiune pentru a repara și revitaliza ecosistemele deteriorate, esențiale pentru bunăstarea umană și sănătatea planetei.

Activitățile au început prin vizita la pepiniera Iarac, unde au fost prezentate exemple de bună practică în plantarea materialului săditor din specii de arbori din Lunca Mureșului, au continuat cu activități de educație ecologică la Centrul de Vizitare Ceala iar ca  încheierea să consolideze activitățile anterioare, am învățat prin joc importanța mediului înconjurător.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro
Ai aflat ceva interesat?
Trimite-ne imagini /video surprinse de tine